Магазин Србија на вези

Београд је недавно био део најмасовније климатске акције која се дешава у преко 145 градова и 55 земаља на свим континентима - "Climathon Belgrade".

Интензивни дводневни програм предавања и радионица, привукао је велики број стручњака, студената и стартапове са жељом да помогну нашем граду у решавању климатских изазова и подизању еколошке свести. Са великим бројем учесника, преко 120, београдски "Климатон" је најмасовнији у источној Европи.

Како су тимови решили два климатска изазова Београда, "Урбана топлотна острва у Београду" и "Чврсти комунални отпад и подизање еколошке свести грађана", говори гост емисије, Синиша Рудан, председник организационог одбора "Климатона", и представник Интернационалног форума за образовање "Remaking Tesla".

За "Магазин Србија на вези" из Берна, говори нови амбасадор Републике Србије у Швајцарској, Горан Брадић.

Ових дана, на десету годишњицу смрти Моме Капора, сликара, књижевника, новинара, човека који је најбоље описивао наше нарави, било нас који смо остали овде, или оних који су отишли негде у свет, показујући емотивну припадност народу из којег је потекао, сетићемо се и како је говорио...

Гошћа емисије, Љиљана Капор, представиће књигу "Најлепше приче Моме Капора" и осврнути на рад Задужбине која носи име овог српског великана.

Музички гости емисије су Александра Ковач и КУД "Свети Сава".

Уредник емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ: Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар