Како се вози борбено возило

Како се вози борбено оклопно возило, безбедно руковање пиштољима и аутоматима, школовање у Војној гимназији и новости из војске у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Снимили смо како изгледа обука у вожњи борбеног оклопног возила. По киши, блату и хладноћи припадници Војске Србије припремали су се за дужност возача борбених возила у мировним мисијама.

Кадети Војне академије показали су како се безбедно и правилно рукује оружјем. Видећете расклапање и склапање пиштоља ЦЗ-99 и Глок-17, као и аутомата УМП.

Посетили смо и ученике Војне гимназије који су нам пренели своје утиске са школовања у овој средњоој школи. План и програм је исти као и у другим гимназијама, али се овде изучавају изборни предмети као припрема за Војну академију и ради се на васпитању младих људи.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама и платформи РТС Планета.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]