Хор, СО РТС и солисти: Бах - Божићни ораторијум (4-6)

Радио-телевизија Србије ће у петак 24. јануара емитовати последње три кантате Божићног ораторијума, композитора Јохана Себастјана Баха, на програму РТС 2, са почетком од 12:15 часова.

Једно од најмонументалнијих барокних дела изеведено је у Великој дворани Задужбине Илије М. Коларца, 28. децембра 2019. године у 20 часова.

Са Симфонијским оркестром и Хором Радио-телевизије Србије, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића, наступали су инострани и домаћи солисти као што су Ивана Лазар (сопран), Соња Руње (мецосопран), Леиф Арун-Солен (тенор), Сретен Манојловић (бас), док је улога концертмајстора припала виолинисти Сретену Крстићу.

Божићни ораторијум обједињује шест кантата, посвећених Божићу, које је композитор компоновао у различито време. Комплетно дело премијерно је изведено 1734. године. Дело је сачињено из хорова, солистичких нумера и инструментала, којима се гради јединствена целина ораторијума.

Садржај кантата које ће бити емитоване на Радио-телевизији Србије, представља теме: Прича о имену Исуса, Мудраци код цара Ирода, Поклоњење мудраца.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар