Студио знања: Шта је до мене?

Јесмо ли ми креатори сопственог живота и могућности или смо ипак препуштени судбини? Како да изградимо здрав однос према, како нам се понекад чини, веома "суровој" реалности? Колико смо притом искрени према себи?

Често се у животу питамо: зашто нам се догађају непријатне и лоше ствари? Чиме смо их заслужили када дајемо све од себе да их избегнемо? И зашто живимо у "неправедном" свету у коме се такве ствари дешавају свакодневно? Међутим, када престанемо да се самосажаљевамо и помиримо се са чињеницом да већ морамо да живимо у "таквом" свету, размишљамо о томе како да му се прилагодимо и снађемо у њему на што бољи начин. То нас води ка кључном питању које је уједно и тема наше емисије - шта је до мене?

У жељи да што боље разумемо сопствени утицај на живот са различитих аспеката, пажљиво смо бирали екипу која ће нам у томе помоћи. Наши гости су: филозоф др Игор Цвејић из Института за филозофију и друштвену теорију, социолог Бранка Матијевић из Института за социолошка истраживања Филозофског факултета и проф. др Горан Брајушковић са Биолошког факултета у Београду.

Питање наше одговорности у животу, али и у међусобним односима је изузетно важно и често погрешно схваћено. Како стоје ствари када је реч о овој теми откриће нам психијатар и психотерапеут проф. др Невена Чаловска Херцог са Факултета за медије и комуникације.

Наши гости су и сертификовани мастер тренер Часлав Манчић и стручњак за интернет и маркетинг Лазар Бошковић. Морамо да се похвалимо да су овог пута за музику задужене две даме за које проверено знамо да ће бити одличне - Марија Матић и Милица Копривица. Осим што ћемо уживати у доброј музици, током емисије ћемо уз помоћ наших малих другара из школе "Мудрог учења" и школе глуме "Мали принц" открити како се кроз игру и глуму развијају различити видови интелигенције.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

број коментара 0 Пошаљи коментар
Студио знања – Нешто сасвим другачије Студио знања – Нешто сасвим другачије

Аутор:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]