Зујалица

Другари, и сутра смо са вама од 09.43 на Другом програму РТС-а!

Све је лепше кад се ближи Божић и када наше домове обасја празнична атмосфера. Маме и баке спремају колаче, тата доноси бадњак, а ми са браћом и сестрама нестрпљиво чекамо да пробамо све укусне посластице.

За ову празничну емисију припремили смо за вас много занимљивих интервјуа.

Са аутором књиге "Урошеве хронике: Господари и жупани", Владимиром Ђурђићем, разговарали смо о средњовековној династији Немањића, о тадашњем начину живота нашег племства. Сазнали смо како су се некада славили Бадње вече и Божић, колико смо сачували традиционалне обичаје, а колико су се временом и променили.

Домаћи медењаци са мирисом цимета увек су добар избор за поклон током божићних празника. Управо такве медењаке са нама је правила Зорана из "Зозон медењаци". Уз омамљујући мирис цимета и меда, мало стрпљења и кративности, и ви можете постати мајстор за прављење ових укусних празничних слаткиша.

У биоскопе овог јануара стиже наставак анимираног филма "Време је за санкање". Овога пута Фића и његов тим су пред новим изазовом. Спремају се за такмићење у којем ће му главни противници бити мистериозни Зоки, али и његова рођака прелепа и снажна Чарна. О филму, али и о синхронизацији филма, разговарали смо са нашим драгим другарицама које су актерима ове авантуре позајмиле гласове, али и отпевале насловну нумеру филма "Најбољи дани".

А за све оне које воле друштвене мреже, и прављење што необчнијих фотографија, посетили смо Селфи музеј. Разговарали смо са ауторком поставке музеја Јеленом Обреновић Дамњановић, која је за ову прилику изложила преко 20 инсталација. Једно је сигурно - забави никад краја у оваквом простору! Можете се сликати међу облацима, са репом сирене, у затворској ћелији, или можда у великом базену пуном кугли. Све што вам је потребно за добру фотограафију су камера и пуно енергије, а забава је загарантована.

Ове суботе су са вама наши водитељи: Тијана, Теодора, Ива, Ана и Јакша.
Гледајте нас у суботу 04. јануара од 09.43 на Другом програму Телевизије Србије.
Новинар и водитељ: Ана Јаковљевић
Аутор и уредник емисије "Зујалица": Мирјана Поповић

број коментара 0 Пошаљи коментар