Културни центар

Повод за овонедељни фокус Културног центра је холограмска турнеја Витни Хјустон која је најављена за јануар следеће године.

Она отвара бројна изазовна питања у области социологије, антропологије, теорије извођачких уметности и теорије културе. Да ли су холограмски наступи потврда да живимо у свету који је избрисао границе између оригинала и копије, стварног и виртуелног, уметничког и индустријског?

О овим питањима дискутују др Маја Вукадиновић, теоретичарка медија, Ђорђе Милутиновић, музички менаџер и музичари Бојан Слачала и Маја Цветковић.

У емисији ће још бити речи о вештачкој интелигенцији у савременим кустоским праксама, о трибини "Бити или не бити" или "Should I Stay or Should I Go", одржаној у библиотеци Милутин Бојић, изложби о берлинској клупској сцени у галерији "C/O" у Берлину, „No Photos on the Dance Floor!", затим о премијери представе "Тестирано на људима" у Атељеу 212, као и о петом Фестивалу независног америчког филма у Дому омладине. Рубрика Јубилеј је посвећена педесетогодишњици од забране представе "Кад су цветале тикве" у Југословенском драмском позоришту, а Феномен мета-филму. Гошћа Танке линије је изврсна хрватска глумица, редитељка и продуценткиња Сенка Булић.

Централни гост емисије је Марко Чудић, професор Филолошког факултета.

Уредник серијала Данијела Пурешевић

Уредник емисије Ана Тасић
Редитељ Иван Буквић
Монтажери: Горан Мијић и Аника Тесла
Аутори рубрика: Данијела Пурешевић, Марија Ненезић, Ана Тасић, Јасмина Мијић, Христина Василијевић, Јелена Виденовић, Драган Јовићевић, Даниел Мандић
Водитељ Жељко Максимовић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар