Културни центар

У фокусу Културног центра је буџет за културу Републике Србије за 2020. годину. Он је недавно усвојен у Скупштини Србије, уз полемике у јавности о мањку средстава која се одвајају за културу. Да ли је буџет за културу поражавајуће мали и који су приоритети финансирања културе у нашој држави?

На ова питања одговарају Ивана Дедић, помоћница Министра културе и информисања за савремено стваралаштво и креативне индустрије, Жељко Ковачевић, помоћник Министра културе и информисања за економско финансијске послове, Слободан Накарада, в.д. директора Музеја савремене уметности и Вирџинија Ђековић Микетић, из асоцијације Независна културна сцена Србије.

У емисији ће још бити речи о београдском концерту групе Лајбах, новооснованом позоришном фестивалу "Рута", изложби "Деведесете: Речник Миграција" у Музеју Југославије, филмском опусу француско-перуанске уметнице Роуз Лаудер, као и о значењима дијалеката у савременој уметничкој продукцији. Тема Јубилеја је сто четрдесет година од објављивања романа "Браћа Карамазови". Гост Танке линије је Иван Новак из групе Лајбах.

Централни гост емисије је песник Братислав Милановић.

Уредник емисије Ана Тасић
Редитељ Иван Буквић
Монтажери: Горан Мијић и Јаков Пејов
Аутори рубрика: Марија Ненезић, Ана Тасић, Јасмина Мијић, Христина Василијевић, Зорица Којић, Иван Велисављевић
Водитељ Жељко Максимовић

број коментара 0 Пошаљи коментар