Коридори

У овонедељном издању емисије о саобраћају и стартегији развоја "Коридори" говоримо о пројектима чија је реализација започета у оквиру новог инвестиционог циклуса.

Започела је и изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница чија је укупна дужина 77 километара. Изградња ових деоница приоритетни је пројекат у друмском транспорту, с обзиром на то да је реч о пројекту који је важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине, али и овог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ.

Ускоро би требало очекивати и почетак радова на изградњи Моравског Kоридора за који је у председништву Србије потписан Комерцијални уговор са конзорцијумом "Бехтел-Енка". Градиће се ауто-пут Е-761, деоница Појате-Прељина у дужини од 112,3 километра. Повезаће Коридор 10 и ауто-пут "Милош Велики" и сва већа места у делу централне Србије у којем живи око 500.000 људи, укључујући Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац и Ћићевац.

Показујемо и деоницу ауто-пута "Милош Велики" од Сурчина до Обреновца која је дуга 17,6 километара која ће у саобраћај бити пуштена 18. децембра. На петљи Сурчин повезаће се Коридори 10 и 11, а возачи ће моћи да користе 120 километара ауто-пута од Сурчина до Прељине.

Уредник емисије: Горан Маслар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]