Ако ми се догоди - Поплава

У последњих 10-ак година Србију су неколико пута погађале поплаве катастрофалних размера, под водом су били читави градови и велики број села, више од 50 људи изгубило је животе, а материјална штета се мерила стотинама милиона евра.

А какве смо поуке извукли из природних катастрофа које су нас погађале? То је тема четврте епизоде серијала "Ако ми се догоди", која ће бити емитована у четвртак 5. децембра на Другом програму.

Најкритичније било је 2014. године у Обреновцу и Kрупњу, док је исте године водена стихија на истоку Србије опустошила села Текију и Бољетин.

Бројне куће у Зајечару и готово читава насеља настрадала су у поплавама 2010. године, где је, како сведоче мештани, вода продирала у куће невероватном брзином. Људи су остали без игде ичега...

У новој епизоди серијала "Ако ми се догоди" катастрофалне слике поплава, потресне исповести људи који су били одсечени од света, али исто тако и савети стручњака о томе, како да поступате ако се нађете у таквој ситуацији.

Део емисије посвећен је олујном невремену које је задесило најпознатија грчка летовалишта, као и утицају климатских промена на временске прилике, које ћемо како најављују стручњаци, тек осетити у наредном периоду.

Серијал "Ако ми се догоди" суфинансиран је средствима Министарства културе и информисања, припремљен је у продукцији "За медиа", а уредници су Жана Булајић и Душан Војводић.

број коментара 0 Пошаљи коментар