Медаље за живот: Копље, кугла и скије

Епизода 5: Милош Зарић је наш трофејнији бацач копља, кугле и диска. Повреду је доживео као сувозач, када се аутомобил у којем се налазио, при брзини од 30 кикометара на сат, сурвао у провалију. Од тада Милошев живот иде неким другим током, али његова енергија није му дозволила да клоне духом.

Годинама је Зарић тренирао сам у својим Борићима у Ужицу, борио се са разноразним животним и спортским неправдама и на крају је успео. Био је првак Европе, света, европски рекордер, а једини је наш спортиста који је учествовао и на летњим на на зимским параолимпијским играма. 

Милош је специфичан и по томе што је у родном граду основао и атлетски клуб Пора који окупља особе са инвалидитетом. У спорт је увео и свог суграђанина Небојшу Ђурића, садашњег колегу из репрезентације. Познат је по томе што по Ужицу крстари квадом, теренским возилом којим стиже и до најнеприступачнијих крајева. За њега, једноставно, не постоје препреке и 24 часа дневно му је премало да оствари све што жели.

Зарић је и породичан човек, супруга Јулија је, такође, бивши спортиста и њих двоје чине један савршено складан брачно - спортски пар. 

број коментара 0 Пошаљи коментар