Ако ми се догоди: Напад дивље животиње

Са дивљим животињама у њиховом природном станишту најчешће се сусрећу ловци, али догоди се да блиски сусрет са дивљим свињама или вуковима имају и мештани који живе у планинским подручјима.

Околности могу понекад, да читава крда дивљих свиња, доведу и у градове, као што је био случај овог пролећа када је поплављено Велико ратно острво, па су дивље свиње препливале до Београда.

Како поступити у таквој ситуацији, сазнајте у трећој епизоди серијала "Ако ми се догоди" која је на програму у четвртак, 28. новембра у 22ч на Другом програму РТС-а.

Дивља свиња је, кажу ловци, једна од најинтелигентнијих дивљих животиња која не напада људе осим у случају када је и сама угрожена и бори се за свој живот.

Занимљиво је искуство Душана Лоцића који је очувао прасе дивље свиње и са њим "друговао" пуних пет година, а доживео је и напад дивљег вепра у винограду где је био у друштву свог љубимца Цветка који је највероватније привукао пажњу своје врсте.

О својим искуствима са дивљим животињама говори и Лука Косановић који је летос из продавнице на Новом Београду изнео прасе дивље свиње.

У овој епизоди серијала "Ако ми се догоди" сазнаћете и како су се са вуковима подно Ртња, пре неколико година, изборили мештани Бољевца и околине: Ана Крстић, Јовица Милошевић и Топлица Марковић.

Серијал "Ако ми се догоди" суфинансиран је средствима Министарства културе и информисања, припремљен је у продукцији "За медиа", а уредници су Жана Булајић и Душан Војводић.

број коментара 0 Пошаљи коментар