Мира Адања Полак: Ексклузивно

"Остали смо му дужни" - Ђорђе Прудников

Ђорђе Прудников је био велики сликар, а као да није добио све оно што му припада. Увек се тако осећао. Више је поштован био у свету где су његове слике биле по музејима и приватним колекцијама него што је био признат у својој средини.

Вечити бунџија, неприлагођен средини, често оспораван више због своје природе него због талента остао је некако ту поред нас, али не и са нама.

Његова супруга Рада и син Алекса приредили су му изложбу у галерији Улуса у Београду 6. јуна ове године, а да та изложба није имала публицитет.

Његови портрети познатих личности, политичара, ренесансних ликова приказују га као особу која је била ван света у којем је живео и стварао.

То је био разлог да одем у његов дом и сретнем његову супругу и сина и видим слике које говоре о његовом таленту.

Током свог живота добијао је награде и признања, био члан међународне асоцијације портретиста Канаде, Америке, и Шпанског удружења уметника, а медаља Вермеја Француске Академије уметности му је посебно значила.

То ме је навело да посетим њјегову супругу и сина и са њима поразговарам о необичном талентованом сликару Ђорђу Прудникову који је умро пре две године.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]