Медаље за живот: Златна Беба

Епизода 3: Борислава Перић Ранковић је наша трофејна стонотенисерка-параолимпијка, а у каријери је освојила 24 медаље на европским, светским првенствима и параолимпијским играма, само две мање од свог тренер Златка Кеслера.

Популарна Беба била је девојка која се помало разликовала од својих вршњакиња, јер је волела "мушке" послове, какав је био и рад у столарској радионици. Баш у тој радионици у родном Бечеју Борислава је доживела тешку повреду када јој је на леђа пао велики терет и повредио кичму.

Међутим, то нашу шампионку није поколебало, и већ после рехабилитације успела је да пронађе себе и своју будућност у спорту. Вредним и упорним радом низала је успехе, освојила је све што је могло да се освоји у каријери, а најсјајнија јој је златна медаља са Параломпијских игара у Рио де Жанеиру.

Беба је, што је можда и најважније, породична жена, супруга и мајка и у свом породичном окружењу проналази мотив да се и даље такмичи и побеђује. Она никада не одустаје од остварења задатог циља, своје спортске и животне снове сања отворених очију и прави је пример како треба живети живот који нема репризу. Први следећи задатак који је поставила пред себе је да стигне и престигне по броју освојених одличја свог учитеља Златка Кеслера, а та прилика пружиће јој се већ на предстојећим Параолимпијским играма у Токију.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 20. нов 2019, 23:39) - Marina [нерегистровани]

SREĆA

Bebi želim sportsku sreću , svoj cilj da postigne, jer zaslužuje!