Културни центар

Крај октобра резервисан је за Сајам књига. У фокусу овонедељног Културног центра је предстојећи нови, 64. Сајам књига у Београду. На питања о изазовима пред којима се Сајам налази у жељи да изађе у сусрет читаоцу 21. века, говоре писац, Вуле Журић, уредник овогодишњег програма Сајма књига, Ненад Шапоња, песник и издавач и Флавио Ригонат, преводилац и издавач.

 

 

У емисији ће се представити један од најзначајнијих апстрактних сликара, Перица Донков са новом изложбом, "Слепа вера", као и мађарски писац Ласло Краснахоркаји, стални кандидат за Нобелову награду, са новом збирком прича "Иде свет". Биће речи и о и двема позоришним премијерама у Београду, "Бродвејске враголије" и "Сан летње ноћи", као и о филмовима Кидс Феста. Говориће се и о виолинисткињи, Ванеси Меј, гошћи овогодишњег Бемуса и о њеном наступу у Сава центру.

О питањима одговорности интелектуалца Културни центар размишља док листа нови часопис Градац посвећен овој теми и у исто време одлази на трибину са прослављеном филозофкињом и феминисткињом Џудит Батлер одржаној у Дому омладине на тему аутономије универзитета.

60 година овога месеца слави чувени серијал , "Зона сумрака" у коме су уживале бројне генерације, те је овај јубилеј прерастао и у својеврсни феномен.

Своје негативне и позитивне утиске поделиће са нама, немачки фотограф Свен Маркварт.

Гост недеље је професор Филолошког факутлета у Београду и писац, Драган Стојановић, овогодишњи добитник Андрићеве награде.

Уредник серијала: Данијела Пурешевић
Уредник емисије: Јасмина Врбавац
Креативни директор: Борис Миљковић
Аутори рубрика: Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Данијела Пурешевић, Јасмина Врбавац, Христина Василијевић, Јасмина Мијић, Јелена Виденовић, Драгана Пантић
Водитељ: Жељко Максимовић
Монтажер: Горан Мијић
Редитељ: Иван Буквић

број коментара 0 Пошаљи коментар