Културни центар

Завршен је још један Битеф. У Фокусу емисије наши гости, уметнички директор Иван Меденица и позоришни редитељи Никита Миливојевић и Милан Нешковић говоре о дометима, изазовима, односу уметничког и политичког и публици фестивала који више од 50 година открива нове уметничке позоришне праксе.

 

 

У биоскопе је стигао филм Џокер Тода Филипса. Познати Бетменов непријатељ изазивао је бројне контроверзе и бројна тумачења. Његов самостални живот на филму и феномен зла анализира критичар Страхиња Савић. Музички састав Артан Лили први је добитник награде Милан Младеновић. Саша Жикић говори о односу нове дигиталне ере и индивидуалног талента у музици а басиста бенда Артан Лили, Бојан Слачала, о личним искуствима. Гост Београда био је познати Руски писац Виктор Јерофејев. Откривамо разлоге због којих његов роман Ружичаста мишица треба да буде обавезан део лектире савременог човека. Почиње музичка јесен али с њом и питање: због чега атрактивни концерти и бројна фестивалска понуда нису довољно видљиви? Разлог истражује Драгана Пантић. Један филм и једну књигу волеле су бројне генерације. Скарлет О Хара изазивала је многе полемике. Филм Прохујало с вихором ове године слави 80. рођендан и нашу рубрику Јубилеј посвећујемо њему.

Гост емисије је уметник Добросав Боб Живковић.

Апсолутни победник Битефа, редитељ Себастијан Хорват, за нашу рубрику Танка линија говори о позитивним и негативним аспектима садашњице.

Уредница серијала: Данијела Пурешевић
Уредница емисије: Марија Ненезић
Креативни директор: Борис Миљковић
Монтажери: Горан Мијић и Јована Филиповић
Редитељи: Иван Буквић и Андреа Ада Лазић

број коментара 0 Пошаљи коментар