Бунт Рок турнеја 2019 – Belgrade Beer Fest

Претпоследњи сегмент петоделног серијала специјалних емисија о летњој "Бунт рок турнеји" Бунт рок фестивала РТС- а , посвећен је седамнаестом издању „Belgrade Beer Fest“- а.

Бир фест је један од највећих фестивала пива у овом делу Европе и један од најбољих и најзначајних музичких фестивала који окупља све генерације.

Осим главне бине, "Alternative stage"-a и "Groove stage"-a, на најпопуларнијем пивском фестивалу у Београду је први пут успостављена и четврта сцена - „Бунт бина", на којој су наступили најзапаженији бендови и аутори „Бунт рок фестивала.

Бунт рок бина" на овогодишњем Бир фесту, била је оаза младости, квалитетне музике и доброг расположења.

Током пет дана фестивала, од 15. до 19. августа, публика је имала прилику да ужива, скаче, пева и игра уз музику 29 најзапаженијих бендова и аутора Бунт рок фестивала РТС- а.

Њима су се прикључили и специјални гости, бенд „Болесна Штенад", као један од најважнијих бендова који припада  средњој генерацији српске рок сцене.

Поред досадашњих победника Бунт рок фестивала, бендова „Лагана Среда", „Вива Вопс", „Дингоспо Дали" и „Sergio Lounge", публика „Belgrade Beer Fest"-а је уживала и у наступима састава: „Логичка Грешка", „Crossover", „ZeroTwo", „Nataleé", „Herz", „Wajz", „Синдром", „Young Seniors", „Empathy Soul Project", „Maera", „Lion Haze", „Реци Цимет", „Ларска", „Кора", „Sitzpinker", „Crossroad", „Кени Није Мртав", „The Filters", „Random", „Slonz", „Сања Тишма", „Skadrilla", „Бесне Глисте", „5 минута славе", „Nemesis".

И док се на свим бинама овогодишњег „Belgrade Beer Fest"-а одвијао изузетно запажен програм, било је занимљиво пратити разноврсност музичких праваца и генерацијске различитости на "Бунт бини", као и нови, другачији израз и модел презентовања, препун свеже стваралачке енергије.

Од ове године, „Belgrade Beer Fest" је постао део нове фестивалске платформе - „CLOUD Festivals", којем су се придружиле манифестације „Ноћ музике" и „Belgrade Music Week".

Новинар: Стефан Јовчић

Редитељи: Миодраг Коларић и Јован Бачкуља

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

број коментара 0 Пошаљи коментар