Закон Мотлијеве - док. филм

"Закон Мотлијеве" прати неуобичајну причу Кимберли Мотли, одважне, снажне Афроамериканке, мајке и бивше краљице лепоте која је први и једини западњачки адвокат у Кабулу, у Авганистану. (Motley's Law, 2015)

Усред опасних околности и претњи убиством, она се заклиње да ће променити афганистански правни систем и бранити америчке и европске грађане, али такође мора да се труди да успостави равнотежу између потреба њене породице и мужа који се налазе на другој страни света у САД.

Пре осам година, тридесетосмогодишња Кимберли оставила је мужа и троје деце у САД како би радила као бранилац у Кабулу. Управљајући компликованим страним светом са својим авганистанским асистентом, Кимберли показује велику снагу и уздржаност бранећи западњачке и авганистанске клијенте који су укопани у правно и политичко блато несигурног града.

Истовремено постаје све више мотивисана својим добротворним радом у случајевима за људска права као и права жена. Међутим претње и опасно стање у земљи све више отежавају и чине опасним по живот наставак њеног рада. Кимберли мора да размисли о личним, професионалним и породичним жртвовањима уколико жели да настави своју борбу за међународну правду.

Режија: Никол Нилсен Хорањи

број коментара 0 Пошаљи коментар