Три капе за чување - док. филм

Подручје на ком је саграђено насеље Падинска Скела никада није било предвиђено за живот човека. Дисктубилно је и то да ли је било намењено животу било ког сисара?

Насеље у овом мочварном риту настало је непосредно након Другог светском рату, нечијом политичком одлуком. Насељено је становништвом из свих крајева старе Федеративне Народне Републике Југославије, који су радили на исушивању и изградњи социјалистичког колзоха који је припадао главном граду бивше Југославије - Београду.

Филм контрастира рад надничара на пољима у зору и архивски материјал који сведочи о посетама важних политичких фигура из прошлости (Че Гевара, Тито, Чаушеску, Садам Хусеин) ПКБ-у.

Из аутентичне и интроспективне нарације наших протагониста откривамо и чињенице из субјективне и личне историје оних, који су на другој страни закона, здравог разума, суочавамо се са надничарима-безземљашима који су већ утопили сопствене животе у државно-друштвену земљу или провели своје животе радећи као запослени у неким државним институцијама у Падинској скели (затвор, психијатријска установа, школа).

Режија: Игор М. Тохољ

број коментара 0 Пошаљи коментар