Свет будућности: Суперчовек будућности

Захваљујући одважности данашњих научника, изгледа да ће живот у будућности бити знатно другачији. Како ћемо изгледати, где ћемо живети, шта ћемо учити и радити и како ћемо стизати на посао... Кроз серијал "Свет будућности" представљена су достигнућа науке чија примена још увек делује да је далеко од нас.

Напредак биоинжењерства, генетике, биоинформатике, одредиће наше физичке и мисаоне капацитете, како комуницирамо, како ћемо доживети стоту и како ћемо се лечити ако се икада разболимо. У првој епизоди, "Суперчовек будућности" је представљен као чудо технологије. Владаће вештинама какве су се могле видети само у филмовима научне фантастике. Наш мозак и тело имаће функције о којима смо само могли да сањамо. Чак и начин на који се обраћамо другима биће из корена измењен. Сами ћемо се лечити, бићемо здрави, паметнији, генетски надмоћнији. И живећемо дуже, много дуже.

Револуција у области генетике, молекуларне биологије и нанотехнологије, створиће свет суперљуди који познају своју ДНК секвенцу, које им болести прете, као и како да их избегну.

уредник Марија Стевановић

број коментара 0 Пошаљи коментар