Kроз црвоточину: Можемо ли постати бесмртни?

Да ли ће смрт остати неизбежна? Или ћемо моћи да живимо заувек? Ако бисмо били бесмртни старци, коме би се то уопште свидело? Или ћемо успети да зауставимо сат, и да останемо вечно млади?

"Kроз црвоточину", америчка документарна телевизијска серија са Морганом Фрименом у улози наратора, истражује мистерије нашег постојања повезујући најбриљантније истраживаче данашњице и најсмелије идеје из граничних поља науке.

Најсавременија наука упушта се у храбар подвиг да продужи људски живот. Неки мисле да одговор лежи у биологији. Други да се крије у људском мозгу. A неки пак тврде да би бесмртност значила крај човечанства.

У протеклих двеста година просечан животни век се удвостручио, од четрдесетак на готово осамдесет година. Нова открића ускоро би могла да нам приближе бесмртност. Било то добро или не, можда ћемо и доживети дан кад ће старење и смрт постати успомене на далеку прошлост.

Све више научника верује да ћемо једног дана живети у свету без старења, болести и смрти, да ћемо уживати у радостима и чудима вечног живота.

Какве аргументе износе за ову тврдњу погледајте у новој епизода серије "Кроз црвоточину са Морганом Фрименом - Можемо ли постати бесмртни?"

Обрада Редакција научног програма РТС
Одабрала Марија Стевановић

број коментара 0 Пошаљи коментар