Српска економија

У овонедељној емисији говоримо о женском предузетништву које је велики ресурс за нова запошљавања у Србији. Бавимо се и питањем колико је ова област развијена у Србији у односу на окружење.

Војна академија је недавно обележила 169 година постојања. То је установа која има традицију, а самим тим и одговорност јер школује официрски кадар за потребе Војске Србије. У овој емисији смо са генералом Бојаном Зрнићем разговарали о успесима и изазовима, o прилагођавању наставних програма и планова који треба да обезбеде адекватно образовање будућих официра који ће радни век завршавати после 2050. године.

Инфо центар Републичког геодетског завода оформљен је пре четири године, с циљем да грађане до информације не деле сати чекања у дугим редовима. Сазнали смо шта је то ново што припремају у наредном периоду.

У сталној рубрици "Три питања за привреднике", ове недеље смо разговарали са професором Економског факултета Дејаном Молнаром.

У чему је Србија лидер у региону? Колико грађани Србије дугују банкама и у које земље најрадије одлазе да раде? Због чега се држављани Словеније, који живе у Венецуели, враћају у домовину?

Ово су само нека од питања на које ћемо дати одговоре у емисији "Српска економија".

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар