Културни центар

Фестивали су постали доминанатан формат у који се током лета пакују културни и уметнички садржаји. У Србији и региону сваког лета суочавамо се са порастом броја фестивала. Од Белефа, Нишвила, Егзита, Арсенал феста, Бир-феста, до Шекспир и Антика феста, фестивала Кикинда шорт, до Софеста, Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи, Врмџа феста, и низа других.

Појединим је приоритет комерцијални аспект, а другим - квалитет. У продукцији летњих фестивала настају производи за једнократну употребу али и релевантни уметнички садржаји трајне ведности.

О летњим фестивалима у Културном центру говоре: Гојко Божовић, писац и организатор Фестивала европске књижевности, Михајло Несторовић, глумац и редитељ, уметнички директор Виминацијум феста, Сања Крсмановић Тасић, кореографкиња и глумица, селекторка фестивала Инфант, Александар Делибашић, музичар, организатор фестивала Bad Music Boogaloo.

У емисији ће бити речи о новом роману Дарка Тушевљаковића "Јегермајстер", о поставци Аракес у склопу Фестивала Девет, о Еврипидовој представи Жене из Троје у режији Небојше Брадића, о перформасу Драгана Илића у Музеју савремене уметности у Београду, о књизи "Диско пестициди" Зорана Пановића, о филму "Yesterday". Говориће се о феномену парти-мејкера, и јубилеју 70 година од оснивања Графичког колектива.

Гост недеље је глумац Раде Шербеџија.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић

Одговорни уредник Редакције за културу и уметности и уредник емисије: Данијела Пурешевић

Креативни директор: Борис Миљковић

Аутори рубрика: Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Зорица Којић, Предраг Петровић, Данијела Пурешевић, Христина Василијевић, Јелена Виденовић

Водитељ: Жељко Максимовић

Монтажер: Марко Роксандић

Редитељ: Иван Буквић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар