Магазин Србије на вези

У емисији "Србија на вези" истраживаћемо српску медицинску дијаспору уочи десетог Конгреса српске медицинске дијаспоре који ће се одржати у Београду од 20-22.јуна у организацији Фондације принцезе Катарине. О страним стручњацима и лекарима српског порекла из дијаспоре говориће педијатар-кардиолог проф. др Ида Јовановић.

О актуелним активностима Министарства културе и информисања, о Дану словенске писмености и о културним повезивањима Србије и дијаспоре, у студију ћемо разговарати с Александром Гајовићем, државним секретаром овог министарства. Александар Гајовић биће саговорник на тему српска спортска дијаспора, где ће као дугогодишњи члан управе Омладинског фудбалског клуба Београд, пренети искуства праћења наших младих талената у свету са жељом да буду ангажовани за српску репрезентацију.

Двадесет треће Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре, које ће се одржати од 31. маја до 1. јуна у Италији, укључењем у емисију из Немачке, најавиће кошаркашки стручњак и оснивач првенства Миодраг Пуре Радомировић.

Музичка подршка у студију је композитор Димитрије Васиљевић, први српски доктор наука џез клавира у Америци.

Уредник и водитељ Јелена Ђорђевић Поповић
Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар