Магазин Србије на вези

У Београду је у току 12. Међународни фестивал документарног филма "Beldocs", где ће публика моћи да види више од 100 премијера домаћих и аутора из целог света. Гости Магазина емисије су Марија Вукић редитељка филма "Електрични оргазам за људе будућности", који је сниман у Америци и Канади о култној групи са ових простора, и Марко Грба Синг, уметнички директор фестивала.

Најзначајнији део дијаспоре живи у Немачкој где је скоро петсто хиљада наших људи, истиче аутор књиге "Срби у Немачкој", Марко Лопушина. О животу и раду Срба у Немачкој у последња три века, као и о детаљима који се нису нашли у књизи, у студију говори аутор.

Како су Срби у Вегасу прославили Ускрс и кога је срела на свом путу по Америци, у прилогу редитељке ове емисије, Драгице Гачић.

Бранка Дикановић Трбојевић из Торонта извештава о извођењу представе "Госпођа Министарка", коју, на српском језику, изводе тамошњи глумци. Сав приход иде у хуманитарне сврхе, као помоћ деци у Србији и Републици Српској.

Гост емисије, Веселин Ћетковић, оснивач удружења "Истински пријатељи од Суботице до Сутомора", које ове године слави 55 година постојања. Под њиховим окриљем су и "Дани Заграђа" који ће ове године обележити 25 година и окупити многе ствараоце на културно-забавно-спортској светковини у Србији и Црној Гори.

Музички гости ове манифестације, и емисије, су виолинисткиња Татјана Олујић, вокални солиста Данка Стојиљковић и гуслар Рајко Радовић.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар