Велика илузија

Повод за разговор са немачким глумцем Удом Киром који је стекао култни статус наступима у европским хорорим и другим жанровским филмовим 70-их година, је његов најновији филм "Свете звери". У дугој каријери, легендарни глумац појављивао и у значајним арт остврењима и холивудским блокбастерима поставивши стандард нестереотипних мушких ликова.

Кажу да је романтична комедија жанр за одмор душе и тела, забаван начин да се у филмски оквир стави наивна предрасуда да сваког чека по једна велика љубав. Поента је у умирујућем ефекту, "све ће бити у реду, јер на крају све дође на своје место". То је и биоскопски фокус овонедељне Велике илузије.

Представљамо један од потенцијалних хитова ове године "Заведи ме ако можеш" са оскаровком Šarliz Teron и "Преваранте" - комедију о женској освети.

Анализирамо серију "Жмурке" Мише Радивојевића из угла критичара Драгана Јовићевића.

Овонедељено "Премотавање" нас води у Мулен руж 1952. године подсећа на истоимени филм Džona Hjustona који ће на 72. Канском фестивалу бити приказан у дигитално рестарураној верзији.

У "Крупном плану" Велике илузије говоримо о "Српском филму у 21. веку" са ауторима истоимене књиге - Ђорђем Бајићем и Зораном Јанковићем.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар