Мира Адања Полак- Ексклузивно

Био је у Београду једном приликом и добио плакету Југослеовенске Кинотеке за допринос европској кинематографији.

Његов "Винету" је годинама пленио и младо и старо, а његов невероватан горштачки и заводљив изглед био је симбол здравља мушкости и снаге. Уживао је у својој слави не хајући много за чињеницу да овде и нисмо знали где је све успео Гојко Митић.

Ретроспектива његових филмова тих специфицних источноервропских вестерна била је већ једном у Југословенској кинотеци али тада га нико није позвао да дође у Београд.

Миру Јевтић-Рубен познајем дуго јер је са својим велики талентом добила највећа могућа признања и као млади пијаниста, никада не заборављајући шта значи када млад човек добије праву прилику у право време у развоју свог талента. Зато је њен Фестивал пијанизма у Санкт Петербургу, који је организовала са Валериј Гергијевим и који се одржава два пута годишње, права лансирна рампа за велике таленте у пијанизму.

Концерте одржава широм света, иницијатор је и фестивала пијанизма у Аустралији и први је сарадник и пријатељ највећег диригента у свету Валериј Гергијева.

Један сусрет у Санкт Петербургу ме је уверио да у свету уметности и креативности оригиналност је још увек највећи гарант успеха и опстанка.

Разговор у хотелској соби где увек мора да буде клавир и пред наступ у Марински Театру у Санкт Петербургу Мира Јевтић говори о постулатима трајања и успеха у уметности.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]