Коридори

Осим интензивирања радова на изградњи јужног и источног крака Коридора 10 као и на изградњи аутопутног правца Е763, такозваног Коридора 11, овог лета започеће изградња два потпуно нова ауто-пута у Србији дуга око 130 километара: Моравског коридора од Прељине до Појата и ауто-пута Београд-Сарајево ка Републици Српској. Ово ће представљати почетак новог инвестиционог циклуса у инфраструктури Србије вредног 5,2 милијарде евра, а улагаће се и у изградњу железнице, аеродрома и водног саобраћаја.

У току су припреме наставак радова на изградњи Коридора 11, на деоници ауто-пута од Прељине до Пожеге. Видећете којом трасом ће поменути ауто-пут бити грађен.

Видећете и како напредују радови на изградњи ауто-пута од Обреновца до Љига на Коридору 11 за коју нам је у протеклом периоду стигао велики број ваших писама са питањем да покажемо шта је урађено и када ће коначно ова деоница, која је део будућег ауто-пута Београд-Прељина, односно путног правца Београд - Јужни Јадран, бити завршена и пуштена у саобраћај. Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић најавила је да ће сви они који овога лета буду путовали за Грчку ићи новим ауто-путем кроз Грделичку клисуру, а до тада би требало у саобраћај да буде пуштена и деоница ауто-пута од Обреновца до Љига, која би се повезала на већ постојећи ауто-пут од Љига до Прељине.

Говорићемо и о 6. међународној бизнис конференцији под називом "Транспорт и логистика Југоисточне Европе и Дунавског региона" која је протекле недеље одржана у Београду под покровитељством министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије.

У склопу путне модернизације у Републици Србији, министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у сарадњи са ЈП "Путеви Србије" наставља реализацију пројекта инсталирања нових уређаја за пуњење електроаутомобила на кључним тачкама на путевима у Републици Србији, а видећете и како теку радови на реконструкцији пруге Крагујевац-Лапово, у дужини од 31 километра.

Уредник емисије: Горан Маслар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]