Српска економија

Емисија Српска економија ове недеље је посвећена Копаоник бизнис форуму. Више од 1.300 учесника српског Давоса из земље и света на Копаонику је четири дана разговарало о разним економским, политичким и друштвеним темама.

Сложили су се да држава треба да сачува буџетску равнотежу, офанзивније ради на спровођењу структурних реформи и подигне укупан ниво инвестиција. Док се ових дана ради на формирању конкретних закључака, Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије, у емисији говори о томе шта је урађено између два форума.

Годину 2014. углавном памтимо по елементарним непогодама и њиховом утицају на економију. Проф. др Драган Ђуричин, председник Удружења корпоративних директора Србије, подсећа да је у економској историји наше земље та година означила почетак фискалне консолидације.

Равноправност жена и мушкараца прошле године била је важна тема и у Давосу и на Копаонику. Највећи Бизнис форум у Србији наставио је са овом праксом. О томе колико су компаније у Србији посвећене родној равноправности говоре Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, Јелена Ристић, директорка у финансијском сектору и Гордана Даниловић Грковић, в. д. директора Научно-технолошког парка Београд.

О економским миграцијама разговарали смо са Зораном Ђорђевићем, министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар