Кроз црвоточину са Морганом Фрименом

Од чега смо заиста саздани?

Како је настао Универзум? Од чега смо начињени? Да ли смо сами у свемиру? Шта је било пре почетка свега? Ово су питања којима се бавимо од памтивека. Наука, чврстим доказима дугогодишњих истраживања, најзад може да нам понуди праве одговоре уместо филозофских теорија.

"Кроз црвоточину", америчка документарна телевизијска серија са Морганом Фрименом у улози наратора, истражује мистерије нашег постојања повезујући најбриљантније истраживаче данашњице и најсмелије идеје из граничних поља науке.

Од чега смо саздани - сви ми и све што нас окружује? Хиљадама година људи покушавају да нађу одговор на ово питање. Давно, одговор је био да четири елемента чине свет око нас. До недавно, сматрало се да је најситнији облик материје атом. Међутим, последњих неколико деценија научници су се боље у њега загледали... и од тада, све је много сложеније.

Упркос свим сазнањима и даље нисмо проникнули у праву природу материје. Међутим, хиљаде научника тежи да објасни суштину нашег постојања. У новој епизоди серије "Кроз црвоточину са Морганом Фрименом - Од чега смо заиста саздани", заронићемо дубоко у средиште атома како бисмо пронашли и најситније састојке материје...

Уредник Марија Стевановић

број коментара 0 Пошаљи коментар