Српска економија

У првој мартовској емисији бавимо се оним што је обележило претходни месец. Одржан је још један Међународни сајам туризма који је ушао у пету деценију.

Очекује се и у овој години постизање новог туристичког рекорда - 3,7 милиона туриста и девизни приход од 1,7 милијарди долара. Предстоји још једна веома радна година за све туристичке раднике, што значи нове, иновативне кампање, наставак дигитализације, посете међународним сајмовима, интензивну сарадњу са регионалним партнерима као што је Бугарска.

О туризму и нашим потенцијалима говоре надлежни министар Расим Љајић, челници Туристичких организација Србије и Београда Марија Лабовић и Миодраг Поповић. Представљамо и део српске туристичке понуде - Брезовицу, Сијаринску бању, Златибор, Нови Сад, као и оно што предстоји у туризму српске престонице.

Почела је примена Уредбе о вредновању радне успешности државних службеника. Како би запослени обављали посао што квалитетније и према стандардима Европске уније основана је Национална академија за јавну управу. Циљ те институције је да ради на стручном усавршавању запослених у јавној управи и њиховом сталном професионалном развоју. "Српска економија" присуствовала је једном тренингу на којем су своја знања и вештине нашим државним службеницима пренели експерти из Велике Британије Рут Самерс и Ник Вокер.

У рубрици "Три питања за привреднике" своје виђење изазова са којима се суочава српска економија даје нам дугогодишњи успешни привредник Радован Раичевић.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар