Три лица страха

Три лица страха италијанско-француско-амерички хорор омнибус филм снимљен 1963. године у режији Марија Баве, познат као једно од најпопуларнијих и најутицајнијих остварења жанра. Састоји се од три приче, као и пролога и епилога у коме као наратор наступа британски глумац Борис Карлоф, тада познат као икона класичног холивудског хорора. (I tre volti della paura/Black Sabbath, 1963)

Прва прича је смештена у савремено доба и приказује како згодну жену по имену Рози преко телефона узнемирава убилачки расположени психопата.

Друга прича се догађа у царској Русији и приказује како се протагониста враћа кући тврдећи да је уништио вампирско створење звано Вурдалак, али му укућани не верују.

Трећа прича је радњом смештена на почетак 20. века и приказује како болничарка у мртвачници припрема леш умрле жене за погреб, па искористи прилику за крађу прстена, али због тога постане предмет одмазде из загробног живота.

Филм је постигао велики успех, па је било замишљено да се сними још један наставак са Карлофом, али се од тога одустало. Филм је, ипак, оставио изузетан утисак на британску музичку групу која се управо по њему зове Блацк Саббатх.

Улоге: Борис Карлоф, Марк Дејмон, Сузи Андерсен...

Режија: Марио Бава

број коментара 0 Пошаљи коментар