Профил и профит

Знање и умеће, младост и искуство, идеја и иновација, наука и привреда и то све на једном месту, на Машинском факултету у Београду. Раде оно што воле, имају прилику да истражују и да се доказују у својој професији.

За образовање инжењера по највишим светским стандардима снажну инфраструктуру имамо, а магистралу будућег индустријског развоја чине четири универзитетска центра - у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Србија има богату инжењерску традицију, али и посебан таленат за инжењерство. Наша мала земља изнедрила је неке од најзначајнијих научника у историји.

Традиција постоји, континуитет постоји, добар школски систем постоји, али може ли јаз од тридесет година да се премости, да се крене напред и да се заустави одлив мозгова?

На почетку трећег миленијума инжењерство у Европи, али и свету доживљава своју ренесансу. Да ли Србија плански улази у четврти талас индустријализације и шта је кључно за успех овог процеса - новац или људски ресурс говоримо у овонедељном "Профилу и профиту".

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Реализација: Зорица Мијаиловић
Монтажер: Владимир Крстић

број коментара 0 Пошаљи коментар