Савремени светски писци: Џонатан Френзен

Шта данас значи реч слобода, због чега није пожељно бити чист у нечистом свету, на који начин тајне дефинишу наш идентитет, на који начин нове технологије праве хаос у нашим главама, због чега сматра да ће планета бити непрепознатљива за 100 година, неке су од тема о којима култни амерички писац Џонатан Френзен разговара са Недом Валчић Лазовић у простору његове радне собе у Санта Крузу у Калифорнији.

Џонатан Френзен, кога многи критичари сматрају најзначајнијим америчким аутором 21. века, рођен је 1959. у Вестерн Спрингсу у држави Илиноис, одраста у Сент Луису где завршава студије немачког језика и књижевности, а усавршава се у Берлину. Успех долази 2001. са романом "Корекције", једном од најчитанијих књига фикције у првој декади новог века. Роман "Слобода" појављује се 2010. а пет година касније објављује "Пјурити". У свом аутобиографском сведочењу истиче важност чињенице да је "рођен средином прошлог века, у средњој Америци, у породици средње класе."

Уредник и аутор Неда Валчић Лазовић
Сниматељ Дејан Јовановић
Редитељ Ивана Стивенс

број коментара 0 Пошаљи коментар
Савремени светски писци Савремени светски писци

Аутор:
РТС

Ауторски пројекат „Савремени светски писци" конципирала је Неда Валчић-Лазовић, уредник у редакцији за културу РТС-а, као низ ексклузивних разговора са најзначајнијим књижевницима и мислиоцима нашег времена. [ детаљније ]