Читај ми!

Гост Ведрана Рудан

У недељи у којој обележавамо 8. март, подсећамо гледаоце на гостовање књижевнице која се залаже да сваки дан буде дан жена и свесрдно се књигама, колумнама и јавним наступима бори за женска права.

Ведрана Рудан никога не оставља равнодушним, а њене промоције књига као и интервјуи изазивају велику пажњу.

Овај разговор се разликује од њених уобичајених наступа, почевши од преседана да је ТВ екипу примила у кућу у којој живи у Ријеци, као и по томе што је пристала да говори о себи, а не о времену у коме живимо. Њен интервју Тањи Петернек је искрена прича о детињству које је обележило насилничко понашање њеног оца, о покушајима да се избори и заштити целу породицу, о једном физичком обрачуну, али и стварању сопстевене породице у којој је несвесно бирала сличан мнодел. Ово је прича и о књигама, колумнама, женама које јој прилазе и говоре колико и на који начин им је променила однос према устаљеним схватањима, али и прича о Ведрани Рудан која данас живи у срећном браку, у амбијенту у коме ужива, али на поруку да је њена прича порука о нади и вери духовито одговара поруком... Ја сам мужу данас рекла, волим те. Није ме чуо. Кухао је.

Аутор: Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]