Читај ми!

Културни дневник

Документарни филм "Војничке љубави заувек" редитеља Жељка Мирковића након Гран При на Фестивалу Златна Буклија у Србији, освојио је награду за најбољу режију на "Stanley film awards" интернационалном филмском фестивалу у Лондону, награду за најбољи дугометражни документарни филм на Филмском фестивалу "Best" у турском граду Истанбулу, награду за Најбољу режију на Филм Фестивалу у Напуљу, у Италији. Тим поводом гост Културног дневника је редитељ Жељко Мирковић.

 

У фокусу емисије почетак Нишвила 2022, наступом легендарне Бети Ђорђевић, овогодишње добитнице награде Нишког џез фестивала за животно дело. Четрдесет једну годину од премијере, филм "Нека друга жена" редитеља Миомира Микија Стаменковића, дигитално обновљен, имао је свечану пројекцију у оквиру Кинотекиног летњег биоскопа на тераси Дома војске Србије, којој је присуствовала екипа Културног дневника. Водимо вас у Нови Сад у Музеј савремене уметности Војводине на изложбу "Бошко Петровић уметнички радови од 1956. до 1978, поклон Вишње Петровић и Мирка Петровића Музеју савремене уметности Војводине". Представљамо вам роман "Вертеп" пољске књижевнице и театролога Зошке Папужанке. У емисији говоримо и о недаво представљеној колекцији накита који је припадао краљу рокенрола Елвису Прислију, који је након пет деценија од њеног нестанка сакупила Присила Присли и који ће се наћи на аукцији крајем августа.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]