Читај ми!

Јутарњи програм

Ево које смо вам теме припремили за овај четвртак:

- За десет дана у Бриселу би за исти преговарачки сто после више од годину дана поново требало да седну председник Србије и премијер привремених институција у Приштини. А шта ће бити на столу? О томе после 7 разговарам са Небојшом Човићем.

- Овог лета сведоци смо великих суша, а водостаји Дунава су рекордно ниски, најнижи у последњих 10 година. Какав је хидропотенцијал наше земље, да ли је угрожено снабдевање водом, и како осцилације водостаја утичу на производњу енергије у време већ постојеће енергетске кризе? Одговоре тражимо после пола 8

- Европске земље већ данима бележе пораст броја заражених од корона вируса. А, додатни страх становницима прави чињеница да нема довољно лекова! За разлику од неких земља у Европи, као и у нашем региону, Србија је једна од ретких земаља која је обезбедила све кључне лекове пратећи препоруке струке. О томе после пола 9 разговарам са директорком РФЗО, Сањом Радојевић Шкодрић

- И овог четвртка водимо вас у Земљу родитеља. Наша тема биће деца и екрани. Нема детињства без цртаног филма, али данас говоримо о томе - када и колико би деца требало да буду изложена екранима и зашто никако није добро да деца једу и успављајују се уз мобилне телефоне.

- Међународни дан младих је годишњи међународни догађај који се обележава 12-тог августа. У сусрет Дану младих, после пола 10, данас говоримо о организацији Млади истраживачи Србије, у коју се добровољно укључују млади људи ради остваривања заједничких интересовања, идеја и циљева.

- Поступак реституције био је, у најмању руку, сложен! И технички и правно, али се Агенција за реституцију успешно носила са свим проблемима, у жељи да што праведније обештети наследнике одузете имовине. Ове године Агенција за реституцију обележава 10 година активног рада на процесу реституције одузете имовине. Колико је тога враћено, и шта је остало да се уради, после 10

- А, онда вас водимо у Тетријум, позориште у центру Београда, у Капетан-Мишином здању, које другу годину заредом, током лета, док су сва остала позоришта на "годишњем одмору", преузима централну улогу у позоришном свету.

- И на самом крају, у госте нам долазе, чланови YU групе - најдуговечнијег рок бенда у региону - Драги и Жика Јелић - неустрашиви рокери! 10. септембра на Ташмајдану одржаће концерт на коме ће обележити пола века  постојања бенда.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Бојана Марковић