Читај ми!

Спомен-плоча мајору Тепићу - шта се бранило '91?

Како се данас чита подвиг мајора Тепића у Бјеловару 1991. године.

У Бањалуци је откривена спомен-плоча мајору Милану Тепићу, који је погинуо 1991. када је дигао у ваздух складиште оружја, да би спречио да дође у руке хрватским паравојним снагама. Због те спомен-плоче, званични Загреб упутио је Сарајеву протестну ноту. Исту као што је пре пет година упућена Београду, када је у главном граду откривен споменик. Ко је био мајор Тепић, зашто га пореде са Стеваном Синђелићем и колико је његов чин упоредив са оним што је неколико дана раније учинио његов надређени генерал Трифуновић?

Тешко је било и замислити да неко други води женску одбојкашку репрезентацију Србије уместо Зорана Терзића, који је практично створио трофејни женски тим. Ипак, после Терзићевих двадесет година, следе три године у којима ће наш тим водити италијански тренер Данијеле Сантарели. Како планира да настави континуитет добрих резултата? Колико познаје играчице из Србије и да ли ће му најтежи бити мечеви против репрезентације Италије за коју игра његова супруга - Данијеле Сантарели открива у интервјуу за Око магазин.

Погледајте и репортажу из Баната: враћа ли се златно доба салаша?

Уредник емисије Горислав Папић

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]