Читај ми!

Гастрономад

Посни ситни славски колачи

Крсна слава српски је народно-црквени обичај и по важности је трећи породични празник, после Ускрса и Божића. Слава је карактеристична за Србе и представља знак националног препознавања, а ова јединствена форма породичне традиције била је присутна још пре примања хришћанства као култ предака породице и заштитника дома. Слава је од 2014. године и на Унесковој Репрезенативној листи нематеријалног културног наслеђа човечанства. Слава може да буде посна или мрсна, а у складу са тим и колачи који се износе пред госте.

У новој епизоди Гастрономада, Катарина Петровић Каја научиће нас како да направимо кајсија бомбе, нугат гнезда, сусам дукате и шарени тријангл.

Гастрономад, нова епизода у понедељак, 13. децембра, у 13:30, на РТС 1.