Читај ми!

Како @samodejo дрибла српске политичаре

Дејан Савићевић много пута је на терену показао је велику храброст. Само Дејо је могао да у финалу Лиге шампиона против Барселоне 1994. онако лобује голмана Зубизарету. Само Дејо је могао да предрибла све играче и дође до гола противничке екипе. Пре више од годину дана на Твитеру се појавио лик који се представља као @samodejo01 Прави лажни налоге српских политичара. Изговара оно што они можда мисле, али се не усуђују да кажу. У емисији погледајте како овај твитераш дрибла српске политичаре и зашто је данас важна политичка сатира.

У години кад је Дејо дао гол један од најлепших голова Зубизарети, Срби су имали највећу инфлацију у историји. И можда због те неславне историје, данас са не тако великим страхом слушају вести о инфлацији од шест одсто. Ипак, те вести брину и Србију, и Америку, и Немачку. Влада је донела одлуку да неки производи - попут уља, брашна и млека не смеју да поскупе. У емисији погледате да ли то може да доведе до празних рафова. Како се свету десила инфлација, како је стигла до нас и како ће се Србија и свет са њом изборити?

Подсећамо вас и на утакмицу Звезде и Милана из новембра 1988. године. Тада је Дејо Савићевић промашио пенал, победио је његов будући клуб, који ће те сезоне, након утакмице са Звездом, постати првак Европе. На утакмицу два шампиона Европе ових дана подсетио је тадашњи тренер Милана Ариго Саки. Саки се жалио на грубу игру, говорио да је Василијевић повредио Донадонија, али Маза Василијевић данас каже да ништа од тога није истина.

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]