Читај ми!

Културни дневник

У Дому омладине Београда 4. децембра Ида Престер ће публици премијерно представити соло песме у концертном извођењу, уз пратњу свог бенда Лолобриђида. Осим нових соло песама бенд ће извести и своје највеће хитове. Тим поводом гошћа Културног дневника је певачица Ида Престер.

 

У емисији говоримо о филмовима из главног и такмичарског програма Фестивала ауторског филма и 37. Ваљевском џез фестивалу.

Биће речи и о новој документарно-играној серији "Пантеон Матице српске" која ће се емитовати од вечерас на Другом програму РТС-а.

У Продајној галерији Београд у току је изложба "Експозиције" Бранке Кузмановић, на којој визуелна уметница представља део сложеног процеса преиспитивања флуидности чула и менталне трансформације у визуелно кретање.

Водимо вас на прву премијеру Шекспировог краљевског театра од почетка пандемије. Реч је о адаптацији романа Кејт Ди Камило "Чаробњаков слон".

Уредник Јелена Виденовић
Реализација Маја Мандић
Монтажа Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]