Читај ми!

Викенд је за одмор и тачка!

Шта повезује сан и пиринач? Где живи птица фрегата? И какве везе имају патофне и граматика? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 4. децембра у 12.41, на Првом програму Телевизије Србије.

Прво ће Осман проповедати како је субота дан за одмор и да тако треба и да се понашамо, али и да изгледамо. Онда ће му се, од свих људи, у томе придружити баш Госпођа Ж, што је чудно само по себи. А онда ће он на све начине покушавати да приволи томе и Борку, доносећи јој сву неопходну опрему за одмор.

У овоме ће се прудружити и Куваричица, која ће им припремити баш овчице од пиринча. А сви знамо да се овчице броје пред спавање, а спавање има везе са одмором, а одмор има везе са суботом, а... Добро, можда то неће баш свима пасти на памет, али Осману свакако хоће.

Да ствар буде чуднија, наша гусарска посада ће овога пута истраживати сове, чувене ноћне птице. Случајност или не? Сазнаћете у суботу.

Пошто ће се Борка свесрдно трудити да остане професионална и води емисију онако како доликује, успеће да убеди Османа да отпутују у Науру и открију по нешто о овој острвској државици коју годишње посети свега 200 људи.

Господин Џ ће имати нову питалицу, Осман нови трик, а биће ту и нека од ваших писама. Зато нас гледајте у суботу, 4. децембра 2021. године у 12.41 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

 

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]