Читај ми!

Био храна

Етно сајам у Неготину је показао сву раскош и богатство различитости наше земље.

Све већа потражња органске хране покренула је идеју на трибини "Србија - башта Европе" да свака стручна служба опредили саветодавца за биолошку производњу. Тако ће мрежа знања да подржи мале произвођаче у одговорној пољопривреди. Очекује се сарадња пољопривредних школа и локалних самоуправа. Није случајно Неготин изабран за овај скуп.

У чувеном виногорју је настало прво органско вино. Додуше Француз Сирил Бонжиро је покренуо производњу органског грожђа. Задовољство је да су винари у пимницама вратили традицију из целог света, нуде дарове издашне географије.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинар: Драгана Попов

Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]