Читај ми!

Културни дневник

Поводом отварање изложбе "Прометеј новог века" у Музеју Југославије, инспирисаној Првом конференцијом Покрета несвртаних одржаној у Београду пре 60 година, гошћа Културног дневника је Неда Кнежевић, директорка овог музеја.

У Неготину су 55. Мокрањечеви дани затворени доделом признања и наступом Симфонијског оркестра РТС - а.

У Београду ће, на углу Милешевске улице и Цара Николаја бити отворен Сквер Милене Дравић и Драгана Николића уз емитовање одломака из серијала Образ уз образ и наступ Биг бенда РТС-а који ће изводити музику из филмова у којима је познати глумачки пар играо...

На програму Битефа вечерас је плесна представа "Климатски плесови" чилеанско мексичке кореографкиње Аманде Пиње.

Гошћа прогама "Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу" је професорка и књижевница Маша Дабић из Беча.

Мултимедијални пројекат "После Вас" Иване Ивковић почиње вечерас првим јавним извођењем драмског текста Јордана Цветановића у пуном саставу глумаца и перформера у Салону Музеја савремене уметности.

У Њујорку, на Бродвеју позоришна сцена је оживела после 18 месеци затварања због вируса корона. До краја месеца биће изведено чак 18 мјузикла и 5 представа.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Дамјан Паунковић
Реализатор: Ернестина Глигоријевић

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]