Читај ми!

Културни дневник

Гост емисије је књижевник Горан Гоцић. Повод за разговор је његов управо објављени роман "Човек из нехата".

У организацији Завода за проучавање културног развитка одржан је пети "Београдски контрапункт", ове године у знаку обележавања 60 година од доделе Нобелове награде за књижевност Иви Андрићу. Пишчево наслеђе било је повод за разговор о превазилажењу савремених спорова у култури.

Гостујућа изложба Спомен-збирке Павла Бељанског "Музички интермецо: Колекција грамофонских плоча Павла Бељанског" отворена је у Галерији САНУ.

У Српској академији наука и уметности почела је седма "Национална конференција византолога". Централна тема научног скупа је "Српско-грчко царство Немањића. Идеја и стварност".

Посетили смо поставку "Ефекат прегледа" Музеја савремене уметности, која истражује уметност у служби нове еколошке естетике.

О песничкој збирци "Страдање" Јелене Ковачевић говори књижевна критичарка Весна Тријић.

У Риму је отворена поставка Дејмијена Хирста. 80 слика, скулптура и предмета савременог британског уметника изложено је уз дела чувених италијанских сликара.

Уредник Јована Јанковић

Реализација Марко Шотра

Монтажа Никола Манић

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]