Читај ми!

Културни дневник

У Музеју савремене уметности у Београду у суботу 19. јуна отвара се велика међународна изложба "Ефекат прегледа".

Поставка је наставак истоименог пројекта , који је започео октобра 2020. у Парку скулптура музеја , који се бави разнородним еколошким проблемима, у намери да подстакне развијање свести о неопходности заштите животне средине. Координатори и кустоси пројекта који указује на "еколошку правду" Blanka de la Tore и Зоран Ерић гости су Културног дневника.

Под слоганом "Злу времену, упркос" у Српском народном позоришту од 18. до 26. јуна одржаће се 66. издање Стеријног позорја . Започиње Нушићевом "Госпођом министарком " у продукцији Хрватског народног казалишта Ивана пл. Зајца из Ријеке, у режији Тање Мандић Ригонат.

У Београдској филхармонији најављена је нова концертна сезона септембар 2021 - јун 2022.

Од 18. до 20. јуна у Новом Саду први пут се одржава Фестивал филмских ауторки. На програму је више од 20 краткометражних филмова разних жанрова, који су у најважнијим ауторским сегментима дело жена.

Златко Цветковић у Музеју примењене уметности излаже Непотрепштине. Из трезора меморије извлачи предмете које из некадашњег статуса преводи у простор уметности.

У годинама на шест, рок је био млад а у седму деценију прошлог века је ушао врло свестан властите (славне) прошлости. Зашто је 1971. година била важна за рок сцену говорило се у Студентском граду.

У Украјини, у граду Ивано Франкивск, у необичном амбијенту, у индустријским халама бивше совјетске фабрике премијерно је изведена нова поставка Шекспировог комада Ромео и Јулија.

Уредница Маја Туцаковић
Монтажер Дамјан Паунковић
Реализација Маја Мандић