Читај ми!

Породично благо

Радио-телевизија Србије, сваког радног дана и викендом, на Првом програму РТС-а, емитује играну серију "Породично благо", аутора Синише и Љиљане Павић.

Серија је савремена прича о човеку који, из племенитих побуда, прекрши закон, мало, али довољно да постане жртва апсурдне комедије коју називамо животом.

Новац сумњиво стечен, па одмах изгубљен, почиње да мења животе и судбине свих који чудним сплетом догађаја дођу у додир са њим.

У причу је уплетена велика галерија савремних ликова - средњошколаца, студената, адвоката, судија, директора, фудбалера, мајстора и боксера.

Породично благо, одавно закопано, заборављено и упорно тражено, метафора је за изгубљене и заборављене породичне и људске вредности.

У главним улогама: Светлана Бојковић, Михајло Јанкетић, Весна Тривалић, Жика Миленковић, Небојша Глоговац, Мирјана Лазаревић, Вукашин Марковић, Снежана Савић, Данило Лазовић, Војин Ћетковић, Наташа Нинковић, Бранко Цвејић.

Сценографију су радили Власта Гаврик и Слободан Рундо, костимограф је Небојша Липановић, композитор Корнелије Ковач, уредници Александар Аврамовић и Слободан Терзић, редитељи Александар Ђорђевић и Михаило Вукобратовић.