Читај ми!

Амброзију нема ко да коси

У Београдској хроници данас погледајте:

Поново ради ноћни превоз у Београду. Наш репортер се провозао са првим ноћним путницима после дуже времена.

Након што је Београдска прича истраживала зашто су неке зграде добиле упозорење да ће им лифт бити искључен уколико не ураде генерални ремонт или замену, јавили су нам се грађани који тврде да им је и после те скупе интервенције, лифт поново у квару. Ко је одговоран, ко сада плаћа поправку и коме станари могу да се жале?

Иако је време за кошење амброзије било пре месец дана, град још није расписао тендер за уклањање ове опасне биљке. Шта се чека?

У Србији деца све касније почињу да говоре. Логопеди имају месецима унапред заказане термине, а неки психолози тврде да велики утицај на спор развој говора имају таблети, телефони и телевизија уз коју деца проводе превише времена. Колико има истине у овим тврдњама?

О спорној депонији на бари Рева, нападима на раднике градске чистоће и рециклажним контејнерима у Београду разговарамо са директором ЈКП Градска чистоћа Марком Попадићем.

Глумац Иван Јевтовић је недавно у оквиру докторских студија на сцени Атељеа 212 поставио комад Идиот по роману Достојевског. Зашто је Идиот свевремен, зашто је комад интерактиван и шта публика има да каже о доброти разговарамо са глумцем и редитељем.

У 17.26, на РТС 1. Уредник и водитељ Ана Манојловић.

 

Београдска хроника Београдска хроника

Аутор:
РТС

Београдска хроника увек на страни грађана. Репортери на лицу места, актуелне теме, важни догађаји, ексклузивни гости. [ детаљније ]