Читај ми!

Драган Бисенић, новинар и публициста

Драган Бисенић је дугогодишњи спојнополитички новинар. Рођен је у Краљеву, а дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду.

Каријеру је почео у осамдесетих година прошлог века у омладинској штампи да би је наставио у дневном листу "Борба". Објављивао је у бројним листовима у Југославији и Србији. Пратио је непосредно бурни расплет југословенске кризе, рад партијских и државних форума, масовна окупљања и митинге, догађаје на Косову, сукобе у Хрватској.

Направио је и објавио двестотине интервјуа са истакнутим светским званичницима и политичарима. Био је дописник из Берлина и Савета Европе из Стразбура. Био је главни уредник више недељника и магазина. Аутор је бројних телевизијских и докуметарних емисија.

Усавршавао се у Немачкој, САД, Русији. Говори немачки, енглески и руски. Као специјалиста за проблеме Хладног рата, предавао је на више домаћих и иностраних факултета. Учесник је бројних међународних конференција.

Аутор је више књига: "Од бакље до ломаче", "Мистер X - Џорџе Кенан у Југославији од 1961 - 1963", "Пут ка миру - кемпдејвидски мировни споразум Израела и Египта 1978", "Мала величанствена Србија - краља чаја Томас Липтон у Србији 1915". Ускоро ће бити објављене његове књиге "Храбри стари свет" о односима Србије и САД од 1890-1990. и књига о нестанку СССР-а. Од 2011-2018. био је амбасадор Србије у Египту. Сада је слободни новинар.

Аутор емисије Драган Станојевић