Читај ми!

Јутарњи програм

До 11 сати у Јутарњем програму и ове теме:

- Дипломатске активности Србије! Са ким и о чему разговарамо? Како је Србија остала добра и са Русијом, и са Кином, али и са Америком, и са ЕУ... И какве су наше могућности због добрих односа са арапским светом... О свему томе у оквиру прегледа тема о којима пишу дневне новине, после 7.

- Зашто је важно да сачувамо природу, и хоће ли и неке будуће генерације имати чист ваздух и воду? Могу ли грађанском иницијативом неке ствари да се промене? Колико масовно изражавање воље и незадовољство, указивање појединца на кршење еколошких прописа могу да промене "сиву" слику" природе? То је наша тема после пола 8, а "Сасвим природно" у томе ми помаже колега Јован Мемедовић.

- Нисмо овакав април очекивали, а ни баба Марту до половине првог пролећног месеца. Због оваквог времена највише брину воћари. Шта је обрао мраз, а шта ће нама остати за јесен, то је наша тема после јутарњег дневника у пола 9.

- Новчано обештећење старим власницима у процесу реституције износиће 15 одсто од процењене вредности имовине која није враћена у натури. Прве исплате почињу 2022. за решења која су постала правоснажна. О томе говоримо у сталној рубрици четрврком "Актуелно са Владом Паликућом", после 9

- Може ли једна књига да опише сву праву анатомију руско-српског пријатељства, које на историјском максимуму, и шта књига "Записи балканиста", може да донесе, не само Србији, већ и целом региону, о томе после пола 10.

- Имала је Стара планина ове зиме све услове за одличан зимски одмор! Највише снега у Србији, одличне ски стазе, лепо време, сјајан хотел... Једино што није имала је Корона. Како је ова планинаска лепотица успела да задржи госте, и привуче нове, и да притом постане фрее Цовид зона, откривамо после 10

- И на самом крају наш музички гост је Ивица Станчић, вокални солиста Радио Београда. У његовој биографији, између осталог стоји и да је "чувар нематеријалне културне баштине Србије, старе градске песме и романси."

Уредник емисије Александар Туцаковић

Пред камерама Бојана Марковић