Читај ми!

Културни дневник

Представа "Плацебо" Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници имала је своју београдску премијеру у УК Вук Караџић. Тим поводом гост Културног дневника је редитељка Исидора Гонцић.

Говоримо о Фестивалу документарног филма ДОК#3 на коме је премијерно приказано десетак најновијих документарних остварења.

Матица српска објавила је књигу професора Петра Пијановића "Српска култура у XVIII и XIX веку". Овим рукописом аутор је описао лук српске културе и народа од балканских лутања до стварања велике културе, са својим културним круговима и националним институцијама.

Представљамо нови виртуелни програм "Библиотеке света" Библиотеке града Београда, посвећен збиркама књига и библиотекама амбасада у Београду.

Поставком "Бесконцептност" Жолта Ковача, београдска галерија "Б2" започела је своју излагачку сезону.

Говоримо о новом албуму "Carnage" Ника Кејва и Ворена Елиса којим су изненадили публику. Двојац је албум издао дигитално пре него што физичко издање на ЦД-у и винилу уследи 28. маја.

Сликом идемо и у Рим где је после 80 година поново отворен Августов маузолеј. Највећа античка гробница првог римског имератора реконструисана је 14 година.

Уредник Јелена Виденовић
Реализатор Марко Шотра
Монтажа Младен Милошевић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]